Colici
Deși este o afecțiune relativ comună în cazul bebelușilor, există o ambiguitate crescută în privința colicilor la copii. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre această afecțiune
Mai multeBebelușii se nasc cu un sistem imunitar incomplet. Acesta se dezvoltă pe parcursul primilor trei ani de viață și reprezintă o bază esențială pentru sănătatea copilului pentru tot restul vieții. În această perioadă organismul copilului învață să se apere împotriva bacteriilor nocive fără să își facă rău singur, cu reacții disproporționate
Fătul primește anticorpi prin intermediul placentei începând cu a doua jumătate a sarcinii. În cazul unei nașteri naturale fătul primește un prim set de bacterii din flora vaginală a mamei sale. Laptele matern este un alt factor care contribuie la imunitatea copilului. După aceste praguri, sistemul imunitar al copilului trebuie să funcționeze autonom, producând anticorpi și stocând informații despre diverși patogeni astfel încât să își dozeze reacțiile atunci când este atacat de bacterii nocive. Un sistem imunitar bine echilibrat reduce riscul de alergii, predispoziția la infecții și protejează împotriva bolilor autoimune. Întrucât majoritatea celulelor imune sunt localizate în intestin, dezvoltarea florei intestinale joacă un rol esențial în acest aspect.
Suplimentarea cu L. reuteri Protectis contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a sistemului imunitar.
Contactul cu bacteriile "rele" este esențial pentru dezvoltarea unei "memorii imunologice", respectiv capacitatea sistemului imunitar de a recunoaște și reacționa corect la patogeni.
Drept urmare, contactul timpuriu cu murdăria și lucruri non-sterile de tot tipul antrenează această memorie și întărește sistemul imunitar. O dietă sănătoasă, bogată în minerale și vitamine, alături de un somn sănătos și în cantități suficiente, sunt, de asemenea, de ajutor în dezvoltarea sistemului imunitar. Timpul petrecut în aer liber este și el important, contribuind la procesarea vitaminei D.
Vitamina D este vitală în fiecare etapă a vieții și cu atât mai mult pentru bebelușii și copiii în creștere. Este esențială pentru o creștere normală și dezvoltarea osoasă a copiilor, precum și întărirea sistemului imunitar.
Pe lângă petrecerea timpului în aer liber, suplimentarea florei intestinale a copilului cu suplimentele probiotice cu rol imunostimulator de la BioGaia, care conțin Lactobacillus reuteri Protectis plus vitamina D3, este o metodă excelentă de a te asigura că sistemul imunitar al copilului este în formă bună și pregătit de luptă.
Deși este o afecțiune relativ comună în cazul bebelușilor, există o ambiguitate crescută în privința colicilor la copii. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre această afecțiune
Mai multeCând un copil are mișcări rare ale intestinului sau dificultăți în eliminare, poate fi vorba despre constipație. Iată care sunt simptomele și soluțiile delicate pentru a-l ajuta în aceste cazuri.
Mai multeDacă un copil suferă de o infecție bacteriană, acesta ar putea avea nevoie de antibiotice pentru a-și recăpăta sănătatea. În astfel de cazuri este esențial să oferi micuțului organism ajutorul de care are nevoie.
Mai multeRegurgitație, reflux, scuiparea hranei - toți acești termeni descriu laptele pe care un sugar îl dă înapoi în timpul sau după hrănire. Deși pare alarmant, este un fenomen comun pe perioada dezvoltării sistemului lor digestiv.
Mai multe