Limosilactobacillus reuteri este o tulpină probiotică care a coevoluat cu oamenii de la începutul timpului și, din acest motiv, este adaptată gazdei sale. Limosilactobacillus reuteri  este printre primele specii bacteriene care se stabilesc natural în microbiota normală a nou-născuților. Produsele probiotice BioGaia cu Limosilactobacillus reuteri sunt printre cele mai bine documentate științific probiotice din lume în ceea ce privește eficacitatea și siguranța. Până în prezent, eficacitatea și siguranța diferitelor tulpini de Limosilactobacillus reuteri de la BioGaia au fost documentate în 184 de studii clinice la 15.500 de persoane de toate vârstele. Rezultatele au fost publicate în 159 de articole în reviste științifice (februarie 2018). Citiți mai multe despre Limosilactobacillus reuteri.

Limosilactobacillus reuteri Protectis este o tulpină a speciei Limosilactobacillus reuteri care a fost testată în peste 137 de studii clinice pe oameni. Este folosită în produse precum picăturile pentru bebeluși și tabletele masticabile. Denumirea științifică a acesteia este Limosilactobacillus reuteri DSM 17938.

Bacteriile sunt într-o stare latentă și devin activate și complet metabolic active când intră în contact cu saliva. Până când ajung în stomac, pot începe să se colonizeze.

Produsele care conțin mai multe tulpini nu au neapărat un efect mai bun decât cele cu o singură tulpină. Cel mai important este ca tulpina sau tulpinile probiotice să aibă eficacitate demonstrată în studii clinice.

Toate tulpinile probiotice din produsele BioGaia sunt de origine umană, colonizează natural organismul uman și, prin urmare, sunt mai susceptibile să aibă efectiv un efect pozitiv asupra sănătății umane.

Numele BioGaia este format din două cuvinte, Bio și Gaia. Bio reprezintă viața și organismele vii, natural, cercetarea biologică și sistemele ecologice. Gaia, conform mitologiei grecești, este o zeiță, creatoarea tuturor formelor de viață, sora lui Eros și o personificare a Pământului.

Produsele BioGaia pot fi depozitate la temperatura camerei, într-un loc uscat, la o temperatură de maximum 25°C.

Picăturile BioGaia Protectis sunt disponibile în două versiuni diferite, așadar vă recomandăm să citiți ceea ce este menționat pe ambalaj. Totuși, dacă temperatura camerei dvs. este peste 25 °C, recomandăm ca toate picăturile să fie depozitate în frigider.

Expunerea la temperaturi ridicate și/sau umiditate ridicată accelerează degradarea bacteriilor probiotice. Dacă expunerea este prea lungă, va rezulta în scurtarea termenului de valabilitate al produsului, dar produsul este în continuare sigur de folosit.

Picăturile pentru bebeluși BioGaia Protectis nu trebuie depozitate în congelator. În congelator, suspensia de ulei se va solidifica, iar bacteriile probiotice vor fi expuse la apă. Acest proces scurtează semnificativ termenul de valabilitate al produsului.

Momentul administrării ProTectis nu este atât de important. Teoretic, creşterea valorii pH-ului la scurt timp după ce mănânci ar putea avea un efect pozitiv asupra supravieţuirii Limosilactobacillus reuteri Protectis, însă cel mai important este ca ProTectis să fie administrat consecvent, în fiecare zi, într-un moment al zilei care să fie potrivit pentru pacient/consumator.

Nu contează dacă produsele probiotice BioGaia sunt luate cu sau fără alimente. Important este să le luați zilnic și într-un moment al zilei care vă este convenabil.

Da, picăturile pot fi amestecate cu lapte matern și/sau formulă. Singurul lucru de luat în considerare atunci când adăugați picăturile în lichide este temperatura. Nu adăugați în lichide cu o temperatura mai mare de 37°C. Dacă adăugați în lichide, asigurați-vă că le consumați în aceeași zi.

a. Agitați bine timp de 10 secunde înainte de fiecare utilizare pentru a amesteca cultura de bacterii cu uleiul.
b. Pentru a dispensa picăturile, înclinați sticla și administrați cu o linguriță.
c. Utilizați 5 picături, o dată pe zi.
Nu adăugați în băuturi sau alimente calde, deoarece aceastea pot deteriora bacteriile vii.

Doza zilnică recomandată de Limosilactobacillus reuteri este de 100 de milioane UFC (Unități Formatoare de Colonii) sau 10^8 UFC. Această doză se obține prin consumarea unei tablete/capsule de BioGaia Protectis sau a 5 picături de picături BioGaia Protectis.

Doza recomandată a unui probiotic nu depinde de greutatea corporală. Studiile clinice BioGaia arată eficacitate atât la copii, cât și la adulți cu aceeași doză.

Pe baza rezultatelor studiilor clinice, nivelul de dozare de 100 de milioane UFC/zi a fost ales ca o doză sigură și eficientă pentru Limosilactobacillus reuteri Protectis. Doza corespunzătoare pentru Limosilactobacillus reuteri Gastrus este de 200 de milioane UFC/zi.

Chiar și o bacterie indigenă ca Limosilactobacillus reuteri ar trebui luată în mod regulat, deoarece majoritatea oamenilor din societatea modernă nu sunt colonizați cu Limosilactobacillus reuteri în timpul copilăriei. Prin administrarea regulată a probioticelor BioGaia mențineți aportul total zilnic de lactobacili.

În Europa, utilizarea afirmațiilor nutriționale și de sănătate este reglementată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și în prezent nu există afirmații de sănătate aprobate pentru probiotice.

Fiecare tabletă masticabilă BioGaia conține doar 1,1 Kcal.

Petele nu sunt periculoase și produsul poate fi încă utilizat. Tabletele BioGaia conțin acid ascorbic, care este un antioxidant ce contribuie la stabilitatea tabletelor. În timp, acidul ascorbic se oxidează și culoarea devine mai închisă. Această închidere a culorii este văzută ca niște „pete” pe tabletă.

Studiile clinice au arătat că picăturile BioGaia Protectis sunt sigure pentru a fi administrate încă din prima zi de naștere.

Au fost efectuate mai multe studii de siguranță care au implicat nou-născuți (inclusiv copii născuți prematur), copii mici, adulți, vârstnici și persoane imunocompromise (inclusiv HIV-pozitive). În niciunul dintre aceste studii, Limosilactobacillus reuteri Protectis nu a arătat efecte secundare, chiar și atunci când a fost administrat în doze mult peste nivelul conținut în produsele BioGaia. Unii indivizi au experimentat doar o creștere temporară ușoară a fluxului de gaze.

Produsele probiotice BioGaia sunt suplimente alimentare și, prin urmare, comparabile cu iaurtul în ceea ce privește siguranța. Produsele noastre ar putea fi utile în combinație, de exemplu, cu antibiotice, deoarece ajută la menținerea unei microbiote intestinale echilibrate.

Produsele BioGaia sunt lipsite de alergeni precum laptele, glutenul, ouăle, arahidele, nucile, peștele, crustaceele, soia.

Produsele BioGaia pot fi utilizate de pacienții care suferă de alergie la proteinele din lapte și/sau sunt sensibili la lactoză/gluten.

Produsele BioGaia nu conțin proteine din laptele de vacă. Prin urmare, utilizarea lor este posibilă pentru persoanele cu alergie la proteina din laptele de vacă.

Probioticele sunt bacterii benefice care se găsesc în alimente sau suplimente. Definiția este „microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un beneficiu de sănătate gazdei.” (WHO/FAO, 2002). Un criteriu important pentru a fi calificat ca un adevărat probiotic este ca beneficiile pentru sănătate să fie dovedite în studii clinice. În plus, un produs probiotic trebuie să conțină aceleași tulpini bacteriene și aceeași doză care a fost utilizată în studiile clinice.
Citiți mai multe despre probiotice.

BioGaia oferă consumatorilor din întreaga lume produse probiotice cu efecte dovedite clinic, brevetate și ușor de utilizat. Cu toate acestea, din cauza situației de reglementare, nu putem comunica efectul produselor noastre sau revendica beneficii pentru sănătate. În Europa, utilizarea afirmațiilor nutriționale și de sănătate este reglementată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și astăzi nu există afirmații de sănătate aprobate pentru probiotice. Dacă doriți să aflați mai multe despre probiotice și efectul bacteriilor benefice, vă recomandăm să contactați un profesionist din domeniul sănătății.

Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un beneficiu de sănătate gazdei. Prebioticele sunt ingrediente alimentare nedigerabile care stimulează creșterea bacteriilor în sistemul digestiv în moduri considerate benefice pentru sănătate.

Diferite produse probiotice conțin diferite tulpini probiotice. Acest lucru înseamnă că un produs probiotic cu Limosilactobacillus reuteri, de exemplu Limosilactobacillus reuteri NCIMB 30242, nu este egal cu un alt produs probiotic care conține o altă tulpină de Limosilactobacillus reuteri, de exemplu Limosilactobacillus reuteri DSM 17938. De aceea, bacteriile trebuie definite și testate în studii clinice la nivel de tulpină.

Produsele care conțin mai multe tulpini nu au neapărat un efect mai bun decât cele cu o singură tulpină. Cel mai important este ca tulpina sau tulpinile să fi arătat eficacitate clinică în studii clinice.

Diferența principală dintre Protectis și Gastrus este că acestea conțin diferite tulpini probiotice Limosilactobacillus reuteri sau combinații de tulpini probiotice Limosilactobacillus reuteri.

Protectis conține Limosilactobacillus reuteri DSM 17938.

Gastrus conține Limosilactobacillus reuteri DSM 17938 și Limosilactobacillus reuteri ATCC PTA 6475.

Toate produsele probiotice BioGaia au fost testate în studii clinice și s-au dovedit a fi sigure și eficiente.

Toate tulpinile probiotice Limosilactobacillus reuteri ale BioGaia au demonstrat că supraviețuiesc în tractul gastrointestinal uman și că colonizează temporar intestinul subțire. De asemenea, s-a demonstrat că au un efect pozitiv asupra compoziției microbiotei.

Contact

Lasă-ne un mesaj
*câmp obligatoriu
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK