Floră intestinală echilibrată pentru o imunitate puternică

Ai fi surprins să afli că flora intestinală contribuie la: digestia și absorbția nutrienților necesari vieții, sinteza vitaminelor B și K, precum și a unor aminoacizi esențiali, îmbunătățirea activității sistemului imunitar, ridicarea unui scut împotriva bacteriilor rele care în număr prea mare pot cauza boli și infecții severe, ameliorarea alergiilor și a problemelor cauzate de acestea. În general, flora intestinală conviețuiește în echilibru cu organismul uman. Sunt multe lucruri care afectează însă acest echilibru, ceea ce le oferă bacteriilor rele condiții optime pentru înmulțire. Acest fenomen este cunoscut sub numele de disbioză și poate cauza probleme precum: diareea, constipația, balonarea, durerile de stomac și sindromul intestinului permeabil. Dar problemele se pot extinde chiar dincolo de granițele tubului digestiv. Noi studii indică o legătură puternică între o microbiotă dezechilibrată și diabet, obezitate și boli cardiovasculare.

Sistemul imunitar - echipa de intervenție a organismului

Astăzi conștientizăm mai mult ca niciodată cât de benefic este un stil de viață sănătos pentru bunăstarea sistemului nostru imunitar. Cum aproximativ 80% din totalul celulelor componente ale sistemului imunitar se regăsesc în mucoasa tractului digestiv, este clar că o floră intestinală echilibrată poate reduce riscul de infecții și nevoia administrării de antibiotice.

Studii recente au găsit dovezi pentru codependența dintre nivelul vitaminei D și anumite probiotice naturale din microbiota noastră, atunci când discutăm despre sistemul imunitar. Întrucât nivelul vitaminei D poate fi redus în anumite anotimpuri, consumul constant de suplimente probiotice care conțin și vitamina D, precum ProTectis cu vitamina D3, este o metodă excelentă de susținere a unui sistem imunitar pregătit să răspundă.

Sănătatea florei intestinale

Bacteriile se regăsesc pe suprafața pielii, în zona axilei, sub unghii, în cavitatea orală, mare parte a acestora fiind însă localizată la nivelul intestinelor, acolo unde regăsim și aproximativ 80% din totalul celulelor componente ale sistemului imunitatar. Așadar, nu este o surpriză faptul că echilibrul florei intestinale joacă un rol extrem de important pentru sistemul nostru imunitar.

Mai multe

Importanța bacteriilor

Organismul nostru conține de 10 ori mai multe bacterii decât celule umane. Cu adevărat impresionant! Te face să înțelegi că nu toate bacteriile sunt rele. Importanța acestora este colosală și avem nevoie de ele! Ele sunt peste tot. Și ăsta e un lucru bun, pentru că ne protejează, ajutându-ne să rămânem sănătoși.

Mai multe

Ce sunt Probioticele

Probioticele sunt microorganisme vii, care sunt benefice organismului nostru, fiind cunoscute și sub denumirea de bacterii "bune". Citește mai departe pentru a afla mai multe despre aceste microscopice ajutoare, a căror importanță este vitală pentru sănătate.

Mai multe

Lactobacillus reuteri Protectis

ProTectis reprezintă o gamă de suplimente alimentare, care se bazează pe acțiunea unei tulpini specifice de bacterii denumită Lactobacillus reuteri Protectis, a cărei eficacitate și înalt profil de siguranță au fost dovedite clinic.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK