Sezonul de vacanță se apropie cu pași repezi și, deși ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, de multe ori vine la pachet cu stres și uneori chiar cu probleme digestive provocate de perturbarea florei intestinale. Diareea călătorului se numără printre cele mai comune complicații digestive din timpul călătoriilor. Din fericire, există câteva sfaturi de urmat pentru a vă pregăti în acest sens. Haideți să le parcurgem împreună.

Microorganisme interne utile pentru flora intestinală

Înainte de a trece la sfaturile pentru prevenirea diareei și a altor probleme digestive în timpul călătoriilor, este bine să înțelegem rolul bacteriilor și al altor microorganisme din tractul gastrointestinal și al florei intestinale.

Pentru a funcționa în mod optim, corpul nostru are nevoie de ajutor, pe care îl primește de la trilioane de microorganisme. Unele dintre aceste microorganisme trăiesc pe piele, dar majoritatea trăiesc în interiorul corpului, cele mai multe regăsindu-se în flora intestinală.

Acolo, ele formează microbiota intestinală. În cazul unei persoane sănătoase, microbiota intestinală constă în microorganisme bune și rele, care coexistă în mod pașnic și asigură ceea ce numim echilibrul microbiotei intestinale.

Microbiota intestinală este esențială nu doar pentru procesul de digestie, ci și pentru starea generală de sănătate sau funcționarea sistemului imunitar. Prin urmare, echilibrul acesteia este foarte important.

Din păcate, echilibrul microbiotei intestinale poate fi ușor de perturbat. Stresul, anumite diete, antibioticele sau bolile infecțioase pot întrerupe interacțiunea normale dintre speciile de microorganisme.

Microorganisme dăunătoare în timpul vacanțelor

Atunci când călătorim ne expunem multor bacterii și virusuri dăunătoare. Cu cât ne îndepărtăm mai mult de casă, cu atât corpul nostru este mai puțin obișnuit cu acești agenți patogeni. Odată pătrunse în organism, aceste bacterii necunoscute pot cauza disconfort gastric sau temuta diaree a călătorului.

Diareea călătorului poate începe brusc în timpul vacanței sau chiar după, iar simptomele încep să se amelioreze de regulă de la sine în 2 până la 3 zile. Simptomele disconfortului gastric pot include dureri abdominale, flatulență excesivă, greață, oboseală, lipsa poftei de mâncare, vărsături, febră și deshidratare.

Prin urmare, unul dintre cele mai importante aspecte este hidratarea. Aici, sărurile de rehidratare orală (SRO) pot fi de mare ajutor. Odată ce ești gata să consumi din nou alimente solide, începe cu carbohidrați slabi și cu hrana bogată în fibre.

Ai grijă de compoziția microbiotei tale și suplimenteaz-o cu tablete masticabile BioGaia Protectis. Tulpina probiotică de excepție, Lactobacillus reuteri Protectis, se numără printre cele mai studiate tulpini probiotice de pe piață și poate ajuta la regenerarea microflorei intestinale afectate în timpul călătoriilor. Doar o tabletă pe zi îți furnizează doza recomandată de 100 de milioane de bacterii vii de Lactobacillus reuteri Protectis.

Continuăm cu sfaturile care te pot ajuta să ai grijă de sistemul tău digestiv înainte și în timpul călătoriei.

Gătește, curăță, fierbe sau lasă deoparte

Cel mai probabil ai auzit deja de aceste măsuri de precauție. Ele sunt relativ ușor de reținut și pot fi foarte eficiente pentru a evita complicațiile digestive. Această zicală rezumă simplu următoarele sfaturi:

  • Asigură-te că toate alimentele pe care le consumi sunt gătite în mod corespunzător. Este vorba în special de carne, pește, orice fel de fructe de mare, ouă și chiar legume.
  • Alege fructe pe care le poți curăța singur, cum ar fi bananele, portocalele, mango și altele.
  • Folosește apă fiartă pentru a-ți spăla dinții sau, chiar mai bine, folosește apă îmbuteliată.
  • În cele din urmă, lasă deoparte alimentul respectiv, e o măsură destul de simplă.

Acești pași simpli acoperă cele mai importante aspecte, dar noi mai avem câteva recomandări utile:

  • Suplimentează-ți microbiota intestinală cu prețioasele bacterii Lactobacillus reuteri Protectis, tulpina bacteriilor benefice de excepție din tabletele noastre masticabile BioGaia ProTectis, sigure pentru copii și adulți sau din BioGaia ProTectis picături pentru copii și bebeluși.
  • Evită cuburile de gheață în băuturile tale. Această regulă e valabilă doar dacă ești sigur că acestea nu sunt făcute cu apă de la robinet. De asemenea, cuburile de gheață se pot topi destul de repede în temperaturile toride, așa că fii atent la barmanul tău.
  • Bea doar apă îmbuteliată și băuturi îmbuteliate sau la doze, bine sigilate. Deschide-le singur și ascultă sunetul caracteristic al deschiderii.
  • Spală-ți mâinile în mod regulat și folosește un dezinfectant pe bază de alcool dacă este necesar.
  • Ai grijă să nu înghiți apa de la duș.

Și ca un sfat bonus, amintește-ți că înainte de vacanță, e mult mai bine să îți întărești microbiota intestinală. Asigură-te că este protejată corespunzător și include produsele BioGaia ProTectis în alimentația de zi cu zi a familiei tale, cu minimum 2 săptămâni înainte.

Călătorii fericite, lipsite de griji!

Diareea

Pe cât de neplăcută poate fi, diareea este ceva ce toți adulții au experimentat sau vor experimenta cel puțin o dată în viață. Suplimentarea florei intestinale cu probiotice poate contribui la scurtarea și reducerea gravității episoadelor diareice.

Mai multe

Sănătatea florei intestinale

Bacteriile se regăsesc pe suprafața pielii, în zona axilei, sub unghii, în cavitatea orală, mare parte a acestora fiind însă localizată la nivelul intestinelor, acolo unde regăsim și aproximativ 80% din totalul celulelor componente ale sistemului imunitatar. Așadar, nu este o surpriză faptul că echilibrul florei intestinale joacă un rol extrem de important pentru sistemul nostru imunitar.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK