Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Bloggerul culinar Jana Duffková ne împărtășește metoda sa simplă si ușor de pus în practică pentru a adăuga mai multe fibre în mesele familiei sale. Aflați de ce sunt atât de importante fibrele și introducerea alimentelelor bogate în fibre în dietă. Citiți câteva sfaturi practice în acest articol.
Nu sunt genul de persoană care cântărește alimentele și se agită în privința cantității exacte de carbohidrați sau alte componente consumate. Pentru mine, mâncarea este o plăcere și o bucurie, iar dacă ar trebui să o analizez constant, probabil că nu m-aș bucura de ea la fel de mult.
Totuși, mă gândesc la ce mâncăm acasă, având un soi de abordare bazată pe intuiție. Cel mai important pilon pentru mine este să mă asigur că farfuriile noastre (si gustările fiului meu mai mare) conțin legume, fructe, proteine de calitate și grăsimi.
De obicei consumăm mese preparate din ingrediente de bază, iar când aleg ce să pun în farfurie, mă gândesc atât la fibre cat și bacteriile benefice. Imunitatea și sănătatea generală încep cu un intestin sănătos, iar aici, acestea au un rol important.
Ca să fiu sigură, adaug bacterii benefice sub formă de supliment alimentar pentru copii, pentru că uneori este dificil să mă asigur că primesc necesarul doar din mâncare. Pentru fiul meu mai mare, BioGaia ProTectis sub formă de tablete masticabile, iar pentru bebeluș BioGaia ProTectis sub formă de picături pentru copii. Noi, adulții, ne răsfățăm cu multe produse lactate fermentate și legume fermentate (adorăm kimchi coreean) – reușim să le consumăm în cantități mai mari și cât mai frecvent.
Obținerea unei cantități suficiente de fibre pentru întreaga familie devine mult mai ușoară și mai naturală, deoarece o poți găsi într-o gamă largă de ingrediente, iar când mănânci cât de cât sănătos, nu cum să lipsească.
Poți găsi tipul de fibre solubile în mere, morcovi, citrice, produse din ovăz, leguminoase, cartofi dulci și semințe, precum chia sau in.
Fibrele insolubile se regăsesc în produsele integrale, nuci, legume cu frunze verzi și, în special, în coaja fructelor și legumelor. Prin urmare, ideal este să cumpăr din surse de încredere și să nu le decojesc.
Unele alimente conțin chiar ambele tipuri de fibră: de exemplu, conopida, pe care o consumăm frecvent în diverse preparate.
Și pentru a încheia această odă adusă fibrelor, nu pot să omit faptul că atunci când mănânc alimente care conțin suficiente fibre, mă satur pentru un timp mai îndelungat și astfel tind să nu mai gust și să ciugulesc constant, ceea ce pentru mine ar fi altfel, dificil de controlat.